McKenzie

Mekanisk Diagnostik og Terapi (MDT) også kendt som McKenzie Konceptet er udviklet og beskrevet af Robin McKenzie, som er fysioterapeut fra New Zealand.

Hvad er McKenzie-metoden egentlig?

McKenzie-metoden omfatter en unik, logisk og trinvis proces, hvor dit ryg- eller nakkeproblem undersøges grundigt. Gennem tre skridt, som omfatter undersøgelse, behandling og forebyggelse, kan vi hjælpe dig med at hjælpe dig selv.

Undersøgelse

På baggrund af dine smerter og din rygsøjles evne til at bevæge sig kan en McKenzie-uddannet fysioterapeut finde frem til, hvilken type problem du har.

Denne undersøgelsesmetode sikrer dig optimal kvalitet og udbytte og du får selv en indgående indsigt i, hvorfor du har ondt. Kvaliteten i McKenzie-systemet er, at man prøver at forebygge, at nye gener opstår. Metoden tager nemlig udgangspunkt i, hvad du som patient selv kan gøre for at afhjælpe dit problem og slippe af med smerterne.

Et af hovedprincipperne er netop at gøre dig som patient uafhængig af behandling. Mange af vores tidligere patienter har fortalt os, at det øger deres livskvalitet at blive uafhængige af behandling.

Behandling

Kernen i en behandling efter McKenzie-metoden vil altid være en grundig instruktion i øvelser, som skal udføres regelmæssigt i dagligdagen.

De fleste patienter kan med stor succes behandle sig selv.

For patienter med sværere problemer vil den McKenzie-uddannede fysioterapeut supplere dine egne øvelser med behandlingsteknikker, som påvirker symptomerne direkte.

Din fysioterapeut vil naturligvis stå til rådighed med råd og vejledning!

Forebyggelse

Når du selv gør en aktiv indsats, bliver risikoen for tilbagefald væsentligt mindre. Du får mulighed for selv at gøre noget ved problemet med det samme, hvis det alligevel vender tilbage.

Samtidig får du forskellige redskaber, som minimerer risikoen for at problemet bliver kronisk.

Vi samler på glade patienter

Læs nogle udtalelser fra nogle af vores patienter. Patienten er centrum i behandlingen hos Lystrup Fysioterapi.